Електронното първенство по футбол eFirst League стартира на 25 ноември

eFirst League на БФС дава достъп до късната фаза на  Играчите от Топ 4 на eFirst League 2023/24 ще разпределят помежду си $3000, а победителят ще участва в EA SPORTS FC™ Pro плей инс

Четвъртото издание на  eFirst League – официалното електронно първенство по футбол на България, което се провежда на играта EA SPORTS FC™ 24, стартира на 25 ноември.

Почитателите на EA SPORTS FC 24 могат да се регистрират за участие на сайта на лигата https://efirstleague.bg/ и да се състезават за титлата „Шампион на България“, както и за правото да представят техния отбор и eFirst League в EA SPORTS FC Pro плей инс, в които най-добрите 8 състезатели се класират за EA SPORTS FC Pro световния шампионат. Участието на български играчи в престижния турнир е възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите Sports Management Bulgaria и Key Events and Communication.

И този сезон ще се проведат общо 16 квалификации, които ще излъчат по един представител за всеки от отборите в Първа професионална лига. Първият от тези квалификационни турнири ще се проведе на 25 ноември и всеки на възраст над 16 години има право да се регистрира за участие на следния адрес: https://efirstleague.bg/all_24/.

Редовният сезон ще се проведе през месец април 2024 година. Той ще започне с групова фаза, последвана от четвъртфинали с най-добрите двама играчи от всяка от четирите групи. eFirst League 2023/24 ще приключи на 28 април с полуфинални и финални мачове, които ще определят бъдещия шампион.

Груповата фаза на турнира, в която ще участват шестнадесет играчи, ще може да бъде гледана на живо в Twitch канала на eFirst Leaguе https://www.twitch.tv/efirstleague. Във финалите най-добрите състезатели ще се борят за част от наградния фонд в размир на $3000, а победителят ще се класира за участие в EA SPORTS FC Pro плей инс.

Сезоните 2021/22 и 2022/23 на eFirst League бяха спечелени от Иван “DrNightWatch” Чуров. Всеки от двата финала беше гледан от повече он 10 000 фенове на официалното електронно първенство на България.

Официалните правила на eFirst League може да намерите на https://efirstleague.bg/pravila/, а на https://www.ea.com/games/ea-sports-fc/fc-pro/official-rules бихте могли да прочетете официалните правила на EA SPORTS FC Pro 24.

Относно Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) е глобален лидер в дигиталните интерактивни забавления. Компанията разработва и доставя игри, съдържание и онлайн услуги за свързани с Интернет конзоли, мобилни устройства и персонални компютри

През фискалната 2023 година, EA обяви нетна счетоводна печалба в размер на приблизително $7.4 милиарда. Базираната в град Редууд, Калифорния, EA е позната с портфолиото си от високо оценени от критиката висококачествени брандове като EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ and F1®. Повече информация относно EA може да бъде открита на www.ea.com/news.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Frostbite, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall and Plants vs. Zombies са търговски марки на Electronic Arts Inc. John Madden, NFL и F1 са собственост на съответните собственици и се използват с официално разрешение.